Website backup, onderhoud & security


Een goede recente backup

Een goede backup is de hoeksteen van website management. Als een update faalt, of als je website crasht is het gewoon noodzakelijk een goede recente backup van je website voor handen te hebben.

Wij nemen de last en zorgen van je over door te zorgen voor regelmatige geplande backups. Doordat deze backups oplopend en offsite worden opgeslagen zal het van zelfs de meest lastige websites probleemloos een backup kunnen terugzetten indien nodig.

Een geruststellend gevoel voor je website!

Onderhoud en updates

Als een website eenmaal is opgeleverd is je website relatief veilig. Ik zeg hier relatief want software is eigenlijk nooit volledig optimaal en veilig.

De ontwikkelingen gaan erg snel en er komen regelmatig nieuwe updates uit. Voor WordPress (WP) zelf maar ook voor alle plugins die zijn geinstalleerd voor de gewenste functionaliteiten in je website.

Het bijhouden van deze updates is sterk aan te raden al helemaal als het gaat om beveiligings updates. Dat zorgt niet alleen voor een veiligere website maar ook komt dit de prestaties ten goede. 

Website beveiliging

Hacking is al heel lang een probleem maar dit is de laatste jaren enorm toegenomen. Een hacker kan namelijk grote schade aanrichten door het plaatsen van malware op jouw website waarmee deze (gedeeltelijk) uitgeschakeld kan worden, persoonlijke gegevens kunnen worden achterhaald van jou of je klanten, en of jouw website misbruikt kan wordt voor het versturen van spam en virussen.

Door o.a. je website goed af te schermen, de website en de installatie aan te passen zodat alle de website niet herkend wordt als een wordpress installatie, en alle bestanden op de server regelmatig te scannen op wijzigingen en verdachte scripts (en nog vele kleine aanpassingen en tweaks) is een hoop elende te voorkomen. Helemaal als dit met regelmaat wordt herhaald.

Onze onderhoud service voorziet in alle belangrijke onderdelen voor het behouden van een goed presterende website.

Maak hieronder de keuze met welk service pakket ik je website mag ondersteunen.
Hoewel het 'Premium pakket' natuurlijk voor iedere website de ultime oplossing zou zijn, hangt het hoofdzakelijk af van hoeveel en met welke regelmaat je website van nieuwe content wordt voorzien.
Bij het basis pakket loop je in het meest ongunstige geval het risico dat je aanpassingen tot en met een maand terug kwijt kunt zijn doordat de website net voor een nieuwe backup is aangetast waardoor de laatste backup gebruikt moet worden voor herstel.

Daarbij maken natuurlijk ook de regelmatigere controles bij de Standard en Premium pakketten je website veiliger en beter presterend.
Het premium pakket profiteerd naast de haast ultieme backup, update en checks en controles, van uptime monitoring, de beste cache plugin (voor de beste prestaties) en een maandelijks rapport van alle onderdelen. En om dat pakket helemaal compleet te maken is de hosting en domeinnaam verlenging ook inbegrepen! 

BASIS

Maandelijkse backup & wp security updates, plugins ieder kwartaal

 • Maandelijkse backup
 • Updates WP volgens security log WordPress
 • 4x p/j plugin updates
 • 4x p/j security en malware checks
€15 p/m

per jaar gefactureerd
of  € 18 van maand tot maand

PREMIUM

Dagelijkse backup & wekelijkse updates
Inclusief hosting en domeinregistratie!

 • Dagelijkse backups, of indien nodig per uur!!
 • Wekelijkse updates WP
 • Wekelijkse updates Plugins en Themes
 • Dagelijkse Security checks
 • Dagelijkse controle op malware
 • Herstel werkzaamheden/ terugzetten van laatste backup inbegrepen
 • Website optimalisatie
 • Uptime monitoring
 • WP Rocket cache plugin
 • Performance checks
 • Maandelijks raportage
 • Inclusief websitehosting en domeinregistratie voor een jaar

€69 p/m

per jaar gefactureerd
of  € 75 van maand tot maand

STANDAARD

Wekelijkse backup & maandelijkse updates en controles

 • Wekelijkse backup
 • Maandelijkse updates WP
 • Maandelijkse updates Plugins
 • Maandelijkse security checks
 • Maandelijkse controle op malware
 • Herstel werkzaamheden/ terugzetten van laatste backup inbegrepen
 • Website optimalisatie


€29 p/m

per jaar gefactureerd
of  € 33 van maand tot maand

Veel gestelde vragen

Waar worden de backups opgeslagen?

De backups worden opgeslagen op een secure cloud storage servers van Amazon (AWS).
Iedere backup krijgt een opvolgend nummer en worden tot 90 dagen bewaard.

Leggen de backups geen (zware) belasting op de website server?

In tegenstelling tot bijna alle backup tools op de markt werken wij niet met php scripts die afhankelijk zijn van de server resources die een enorme belasting zijn voor de webserver tijdens het maken van een backup (vaak met time-outs en dus een corrupte backup als gevolg).  

Het verkeer en de serverbelasting bij onze backup techniek is bijna gelijk aan een normaal website bezoek!

Mijn website is groter dan 5GB! Kunnen jullie daarvan een betrouwbare backup maken?

Met deze nieuwe technologie is er eigenlijk geen bovengrens meer wat betreft de omvang van de backup zowel qua fysieke grootte als het aantal bestanden.

Na een initiële volledige backup worden alleen gewijzigde en nieuwe bestanden sinds de laatste backup opgeslagen waardoor de backups ook zeer snel en gemakkelijk gemaakt worden.

WordPress website service... waarom en is het het waard?

Het hangt er een beetje vanaf hoe je je tijd waardeerd. 
Laten we zeggen dat je per maand ongeveer 2 uur kwijt bent aan onderhoud (een conservatieve schatting!). Wat zijn dan de opofferings kosten van deze tijd die je anders aan je klanten had kunnen besteden? Als je rekent met een uurtarief van €50 dan is dat €100,- en als je €100/uur rekent is het dus €200,-. 

Dan is zo'n onderhoud en update service dus eigenlijk een no-brainer.

Kan ik het onderhoud en backuppen en de beveiliging niet gewoon zelf doen?

Jazeker, dat kan. Als je veel tijd over hebt iedere maand, en je bent bekend met het systeem WordPress, de risico's en de gevaren, als je weet hoe je backups moet maken en ze ergens veilig offline kunt bewaren en hoe je die backup moet terug zetten in het geval van problemen. Als je weet hoe je plugins en WP core moet updaten en wat je moet doen als een update niet wordt voltooit en je site op wit gaat. Als je weet wat je moet doen om hacks te voorkomen en hoe je de malware kunt verwijderen mocht je site onverhoopt toch gehacked zijn... Als dit allemaal voor jou geen probleem is dan kun je overwegen het zelf te doen.

Benieuwd wat ik voor jouw bedrijf kan betekenen?